30 Haziran 2015 Salı

Trend: Hasır çanta



Yaz mevsimi geldiğinde deri çantaların pabucunu birazcık dama atıp, genellikle plaj kültürünün en güzide parçalarından biri olan hasır çantaları tercih etmeye başlıyoruz. Aslında, deniz, kum ve güneş temalı kombinlerin tamamlayıcısı olan hasır çantalar, 2015 yazında sadece kumsallarda görülmüyor. Bilakis; şehirli şık kombinlere tüm neşesiyle eşlik ediyor. Hemen her boy ve modelde hasır çantalar nostaljik havalarıyla yaz kombinlerini süslüyor.


Hasır çantaların 2015 yazında bir adım daha öne çıkmasının sebebi olarak 1970'li yılların, günümüz moda trendlerini etkilemesini de gösterebiliriz. Zira, o dönemin en önemli aksesuarları biri olan hasır çantalar,  bohem giyim stilinin de vazgeçilmez parçalarında biri... Vintage havası olan hasır çantaların bu dönem daha bir kıymete bindiğini de söylemem gerek... Spor ayakkabıdan, gladyatör sandaletlere, spor giyimden bohem şıklığına bir çok tarza uyum gösteren hasır çantalar sezonun "must have" aksesuarları arasında yer alıyor.










29 Haziran 2015 Pazartesi

Trend: Harem Pantolon



Yaklaşık 4 yıldır spor-şık giyim eğilimlerinin yükselişe geçtiği sezonlar yaşıyoruz. Spor-şıklık "moda" olma durumuna devam ederken, spor giyim parçalarından bazılarını öne çıkarmaya devam ediyor. Bunlardan en dikkat çekenlerden biri, 'Harem pantolonu'...  Nam-ı diğer 'Jogging pantolonu' olarak da anılan bu pantolonlar şalvarı anımsatıyor. Özellikle stil blogger'ları tarafından rağbet gören bu trend, sokak modasında da revaçta olan parçalardan biri. 


Giymesi birazcık riskli olan bu parça, bazı noktalara dikkat edilirse gardıroplara eklenebilir. Mesela bu tarz pantolonların çok fazla kumaş ihtiva etmesi sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir, bu yüzden az kumaş kullanılmış modelleri edinmekte fayda var. Bu pantolonlar zaten hacimli olduklarından, kombinlenecek üstlerin vücuda yapışan parçalardan olması daha mantıklı... Crop top'lar ve vücuda oturan ceketlerle de güzel duruyorlar. Ehh birde topuklu bir stiletto yahut sandaletle tamamlarsanız Harem pantolonun hakkını verdiniz demektir. Daha fazla ilham için blogger'lardan aşırdığım görsellere göz atmayı unutmayın.








26 Haziran 2015 Cuma

Trend: Kayık Yaka



2015 ilkbahar/yaz trendlerinin en feminen ve en çekici trendlerinden birini ele almak istedim bugün: Kayık yaka! Birazcık Bohem, birazcık 70'ler, oldukça feminen bu trendin sokak modasının da favorilerinden olduğunu belirtmem lazım. Güzel köprücük kemiklerinin ve zarif omuzların taçlandıracağı bu trendi en fazla elbiselerde göreceğiz. Özellikle çiçekli elbiselere çok yakıştığını düğündüğüm bu yaka detayının yaz mevsimine de bir o kadar yakıştığını düşünüyorum.



Kayık yaka sadece elbiselerde değil, bluzlarda da görülen bir trend olacak. Bu sezon minimal modellerde kayık yaka detayı bol bol görülecek. Tabi ki tek omzun firar eylediği dekolteleri de bol bol göreceğiz. Minimal tasarımları süsleyen kayık yaka, dantelli elbiselere de bohem şıklığı katacak. Kayık yaka trendini siz nasıl buluyorsunuz?












24 Haziran 2015 Çarşamba

Trend: Polo tişört



Amerikan moda tarihinde tartışmasız bir yeri olan Polo tişörtler, 2015 ilkbahar/yaz sezonunda büyük bir geri dönüş yapıyor. Esasında erkek modasında kendine hatırı sayılır bir yer edinmiş bu spor tişörtler, bu yaz kadın modasında önemli bir yer edinecek. Dev tasarımcıların farklı yorumlar kattığı Polo tişörtler, işlemeleri, desenleri ve retro renk seçenekleri ile 2015 yazına maskulen bir yorum getiriyor. Polo tişörtlere koleksiyonlarında en fazla yer veren tasarımcılar arasında Alexander Wang, Chanel, Jil Sander, Balenciaga ve Proenza Schouler yer alıyor.


Preppy stilin olmazsa olmazları arasında yer alan bu güzide parça, spor şıklık akımının etkisiyle bir çok parça ile kombinlenebiliyor. Sezonun hiti İspanyol paça Jean'ler, Cullotte pantolonlar, mini etek ve şortlar, feminen midi etekler ve pek tabii Skinny Jean'ler Polo tişörtlerle kombinlenen parçalar arasında geliyor. Sokak modasına da kısa zamanda sirayet eden Polo tişört trendini yansıtan görsellere göz atmayı unutmayın...









23 Haziran 2015 Salı

Trend: Lace-up babet



Babetlere burun kıvıranların alıcı gözüyle bir kez daha bakmasını rica ettiğim 'Lace-up babet'ler şu sıralar sokak modasının ve pek tabii güzide moda blogger'larının favori parçalarından biri oldu. Babetlere çok seksi ve şık bir dokunuş katan bu bağcıklar; babet sevmeyenleri, bu ayakkabıları 'çocuksu' bulanları, hatta hatta "Hayatta babet giyemem!" diyenleri bile çark ettirmiş durumda... İşin en güzel tarafı ise; bu şık ayakkabıları ne ile kombinlerseniz kombinleyin harika bir görüntü elde etmeniz garanti...


Lace-up babetler, şık ve feminen görüntülerine tam tezat bir şekilde yırtık Jean pantolonlar ile kombinleniyor. Özellikle blogger'ların tercih ettiği bu kombinin dışında kısa paçalı pantolonlar, midi ve mini etekler, şortlar da Lace-up ayakkabılarla birlikte giyiliyor. Aquazzurra ve Isabel Marant gibi dev tasarımcıların modelleri sokak modasında cirit atsa da, bu ayakkabıların uygun fiyatlı muadillerini bulabilmek de pek tabii mümkün... Parizyen şıklığını ayaklara getiren bu güzel parça hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Lace up babet mi yoksa sandaletleri mi tercih ediyorsunuz?