7 Eylül 2016 Çarşamba

Bebe: Eylül Katoloğu

All Roads Lead to Fall 

Her yol sonbahara çıkar gibi tercüme edebiliriz sanırım ya da biraz daha romantik olup Sonbahar' da aşk başkadır diyelim. Bebe' nin katalog sloganı bize yazlıklarla kışlıkları birbirine uydurmamızı söylüyor. Eylül'ün gelmesi ile birlikte sezon da iyice şekillendi. Modacılar hızı bir şekilde katalogları yayınlamaya başladı. Sezon alış verişine başlamadan önce trendleri görmekte fayda var. Henüz yaz bitmemişken sonbahara bir kaçamak bakış atalım.

Fall Speed Ahead 

Kızlar tam yol ileri. hemen ilkbahar'dan kalan saten bomber ceketleri yerlerinden çıkartın çünkü sonbaharda' da işten, alış verişe, eğlenceden, arkadaş toplantılarına kadar her yerde bunları görebileceksiniz. İlkbahardan biraz farklı olarak sonbaharda ceketler daha çok çiçek açmış. Birbirinden ilginç desenler ve modellerin olduğu bomber ceketleri sakın kaçırmayın derim. Favorim olan bir kaç tanesini paylaşıyorum. 

  
  

Layer it Cool

Bir kaç sezondur bağcıklı detaylar dikkatimizden kaçmıyor. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında kullanılan ip detaylar artık sonbahar ve kışa da uygulanmaya başladı. Yırtık Jeanlerin modasının hiç geçmeyecek gibi durduğunu göz önünde bulundurursak bu ikili çok güzel işler yapabilir. Bu sezon aklımızdan çıkarmamız gereklerden birisi de kat kat giysiler. Bütün modacılar koleksiyonlarını kat kat giysilerle detaylandırmış.
   
   

Trençkot

Sonbahar denilince aklımıza ilk trençkot gelir. Tek başına bile giyilse şık ve zarif görünme garantilidir. Herkesin giymekten memnun olduğu bir tarzı vardır trençkotun, insanı olduğundan zayıf ve uzun gösterme özelliği onu farklı kılar. Sonbaharda Bebe'de koleksiyonunda bolca yer vermiş pardösü, trençkotlara. En çok sevdiğim özelliği ise suni süet kullanmış olması. Hem asil hem de zarif bir dokusu olan süet, kot ve babet ile bile kolaylıkla kombinlenebilir. Ilık sonbaharın serin akşamlarında dahi sahilde vakit geçirmek isterseniz Bebe'ye bir uğrayın derim.

  
  

  



6 Eylül 2016 Salı

Sonbahar Koleksiyonu Topshop ile Devam

En sevdiklerimden altın rengi. Bluzunu anlatırken Topshop 80lerin cazibesindeki altın prensens bluzu diye tarif etmiş. Gerçekten de sade kesimi çift kat dik yakası, hafif geniş kesimi ve muhteşem rengi ile hepimizin beğenisini kazandı. Hafif bilekten genişleyen kolları çok severim sanki biraz asilik yapar gibi hissetirir. 1800lerin Victorian dönemlerinde erkek gömlek ve bluzlarında sıklıkla kullanılırdı. Penny Dreadful dizisinde Dorian Gray karakteri ve ünlü oyun Assassins Creed’in en sevilen suikastçılarından İtalyan yakışıklısı Ezio Auditore da Firenze’ nin giysilerinde dikkat çeken bir detaydır.

  
  

Mevsim sonbahar bile olsa bizim ruhumuz hep ilkbahar hep yaz. Topshop ilkbahar renklerini sonbahara o kadar güzel taşımış ki hangisini alacağımıza şaşırıp bütün reyonları eve taşıyacağız gibi.
  
  

  
Uzun zamandır vitrinlerden uzak kalan blok renkler bu sezon Topshopın koleksiyonunda kendine güzel ve büyük bir yer edinmiş. Gri siyah blok renk, ince askılı elbiseyi birçok kızın giymek için sabırsızlanacağını düşünüyorum. 

  
  

Hepinizin çok sevdiğini düşündüğüm modası hiç geçmeyen puf montlara da yine koleksiyonda yer verilmiş. Klasik kesimi, iri enine puflar ve denizci lacivertini bir araya çok güzel getirmişler. Sıcacık montlarınız içinde, deniz kenarında ya da ormanlık alanlarda küçük doğa yürüyüşleri yapabilir, bir hayvan barınağını rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.
   
  
  

5 Eylül 2016 Pazartesi

Topshop Sonbahar Koleksiyonu


Topshop sezonu lüks kaliteli kumaşlar, sade ama iddialı kesimler ve 80lerin twistlerinin ışığında sloganı ile açtı. Koleksiyonda lila renginin kullanımı ve 80lerin ışıltılı renklerinin cazibesi bizi bizden aldı. Asimetrik kesimler, over size ceket, pantolon ve tulumlar ile fırfırlar, volan detaylar yine vitrinleri süsleyecek gibi.

Lila rengini çok özlemiştik değil mi? Topshop yeni lüks ipek jorjert kumaş, kolları bilekten volanlı, geniş kat kat yakalı bluzu ile kalpleri fethedeceğe benziyor. Sadece bluzda değil blok renk kazak ve gömleklerde de lilayı tercih etmiş. V yaka kazak ve ipek jorjet bluz rüyalarıma girecek gibi.
 
Şifon (transparan) detayları her zaman sevmişimdir. Hem biraz seksilik hem de detayda kullanıldığı zaman muziplik hissi verir. Topshop koleksiyonda şeffaflığa bol bol yer vermiş. Over size ceketlerin içine giydiğiniz bluzunuzu hem ofis ortamında rahatlıkla kullanabilir hem de tarzınızla ne kadar cesur ve farklı olduğunuzu gösterebilirseniz. İşten sonra dostlarla küçük bir dedikodu kaçamağı için de eve dönüp üzerinizi değiştirmenize gere bile yok. İrice bir kolye, sallantılı küpeler, topuklar ve son dokunuş kırmızı ruj… Kimse gözünü sizden alamayacak, yarın whatsapp konuşmasının dedikodu kaynağı da sizsiniz söylemedi demeyin.

Sadece lila değil, kırmızı âşıkları da buraya. Etekten, bluza, kazak ve pantolon kadar birçok parçada kırmızı kullanmışlar. Açıkçası fırfırlı dantel bluz ve asimetrik önden bağlı eteğe bayıldım. Pantolon da sezonun son moda modellerinden. Must have 

http://media.topshop.com/wcsstore/TopShop/images/catalog/TS25T36KTNG_Zoom_F_1.jpg