26 Şubat 2016 Cuma

Bahar Tarzınızı Güncellemenin Tam Vakti

Şimdi Ne giyeceğim

Bahara adım atmanın en iyi yolu, bir terzi gibi detaylara dikkat etmektir. Şimdi şehirli kızların sezon öncesi denemesi gereken 10 tarzı görelim.

Kaldırımları arşınlamanın vakti

Motorcu kız olmaya hazır olun. Louis Vuitton ve Fendi sayesinde bu küçük platformlu sandaletler ile yazın tarzınızdan söz ettirmenin tam sırası. 
  
 

Bomber Ceket ve Yamalar 


David Beckham' ın H&M reklamlarıyla yeterince dibimizi düşürmesi yetmedi şimdi tüm sezon bomber ceketler hit olmuş durumda. Bomber ceketleri nasıl giymeli; Üniversite tarzı olarak da bilinen yamalar, rozetler ve iğne çeşitleri ile özelleştirilen bomber ceketleri sezonda kaçırmayın derim.  Eğer kendiniz bir şeyler yamalayamıyor ve iğne iplikle aranız iyi değilse de  mağazalarda harika çeşit çeşit yamalar ve rozetler bulunuyor. bir kaç tanesinden edinip yamalamaktan çekinmeyin.



Ayak bileklerini süsleyin

Sezonda ayak bilekleri ilgi odağı olmayı  hak ediyor. Miu Miu şerit bağları ile modelin ayak bileklerini süslüyor. T-bar kalın zincir bilekliklere bir de ayak bileklerinizde şans vermeye ne dersiniz.  

 

Omuzlara Özgürlük..


2016 ilkbahar/yaz moda haftalarının tamamında omuzları açık parçalar sergilendi. Tüm modacıların ortak kararı olsa gerek ki bizim de sezon alış verişinde bir kaç tane edinmemiz gereken parçalar arasında. Elbiselerden, bluzlara hatta sweatshirtlere kadar bir çok tarzda kullanılan omzu açık parçalar, sezon trendleri arasında başı çekiyor. Yakın zaman da unutmayacağımız trendler arsında olan bu trendi şimdi yakalayın ve tüm yıl kullanmaya devam edin. 


Geceliklere Yer açın

Annelerinizi ve anneannelerinizi hemen arayın sezonunda alış veriş listemizde olmazsa olmazlar arasında partilerin yeni gözdesi saten, dantelli elbiseler yer alıyor. Büyük beden blazer ceketlerle kombinlenebilen saten elbiseler neredeyse bütün vitrinleri süslüyor.



25 Şubat 2016 Perşembe

Tribal Etnik Tarz

Şanına yakışan yaratıcı bir hamle; Tribal Etnik Tarz

Herkes az çok bilir bir dönem ve o dönemi anlatan bir tarz vardır. Büyüğünden, küçüğüne, bayanından, erkeğine herkes o tarza hitap eden giysiler kullanır. Fakat bu durum günümüzde etkisini yitirmeye başladı bir tarz dönemi biraz rafa kalktı. Artık herkesin kendine ait bir tarzı ve gününe uygun bir gardırobu var. Sabahın erken saatlerinde çıkılan bir doğa yürüyüşü ve kahvaltı için spor tarz, öğlene doğru yapılan bir brunch etkinliği için daha klasik-spor tarz. Dostlarla akşam yemeği için şık ve rahat kıyafetler tercih edilirken, aile büyükleri veya özel toplantılar için sofistike tarzın uygun olması gibi. Geçtiğimiz bir kaç yıldır böyle şanslı bir dönem geçiriyoruz. Tarzımızla kendimize bir kimlik yaratıyor ve ya her tarzı duruma uygun tercih edip moda ve trendlerin yakından takipçisi oluyoruz. Bu sezon sabırla kendi zamanın gelmesini bekleyen bir tarz ile tanıştık; Tribal Etnik Tarz

Bugünlerde Mango nun billboardlarını İstanbul' un her yerinde görmek mümkün. Nereye baksak Kendell Jenner' ın modelliğini yaptığı Tribal Etnik tarzı görüyoruz. Bu sezon birçok tasarımcının koleksiyonlarında yer edindi ve çeşitlenen modellerle rahatça kullanım alanı buldu. Peki, Tribal etnik tarz nedir, en önemlisi bu kadar göze hitap eden bir tarz nasıl kombinlenir?
tribal_ethnic_look_SS2016_SS16

Kabile Ruhuna Hoş Geldiniz

Doğadan ilham alan toprak renklerinin insanı kendine çektiği, camel, kum, hardal gibi renkler ile canlandığı ve iri ve rengarenk boncuklu ya da deri ve sert büyük objelerin kullanıldığı aksesuarların başımızı döndürdüğü bir döneme giriş.

Geçtiğimiz yazın modası kimonolarla kendini göstermeye başlamıştı, bir sezon önce de şal desen bluzlar dönemi sallamış, herkesin gardırobunda başköşeye yerleşmişti. Toprak tonları veya renkli giyimi seviyorsanız tam da size hitap eden bir tarz ile karşınızdayız. Bu kadar göze hitap eden, bol bol renk geçişleri ve desenler kullanılan bir tarzı baştan aşağı kullanmakta zorlanmamız normal. Sizlerde kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz parçaları modern modellerle ve aynı dokudaki kumaşlarla tamamlayabilirsiniz. Ceket giymeyi ne çok sevdiğimi herkes bilir, ister klasik isterseniz de spor olarak rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Tribal etnik tarzın en sevdiğim parçalarından birisi de mükemmel etnik desenli göreni bir daha baktıran, her parçayla da rahatlıkla uyum sağlayan ve size şıklık yarışında bayrağı devralmanızı sağlayan ceketleri. Basic modellerle kombinlendiğinde modern ve şık bir görüntüye sahip olmanız garanti. Tarzın çarpıcı aksesuarına fırsat vermeyi unutmayın, bu sezon oldukça revaçtalar. Klasik tek renk elbise veya tona ton kombinleri de bol bol etnik aksesuarlar ile zenginleştirebilir hiç kuşkusuz şehrin etnik ruhunu taşıyan yeni prensesi olabilirsiniz. İlham alabileceğiniz bir kaç görünüşü huzurlarınıza sunarım kızlar. Bu sezon bu modayı kaçırmayın ve başları döndürmeye hazır olun. Çünkü bu kız gerçek kıyafetin ne olduğunu iyi bilir.


tribal_spirit_SS2016

kendell jenner_mango_tribal_spirit

 
httpswww.instagram.compBBX3p1ZmJxxtaken-by=mango

tribal_ethnic_look_SS2016_SS16
tribal_spirit_SS2016

tribal_spirit_SS2016
tribal_ethnic_look_SS2016_SS16
tribal_ethnic_look_SS2016_SS16




24 Şubat 2016 Çarşamba

Sizin Tarzınız Hangisi


Bohem Giyim Tarzı


Sözlükte kelime anlamı olarak yarınını düşünmeyen, tasasız bir yaşama şekli olarak geçiyor. Bohem 1960 - 1970lerin hippy akımı ile kendine yer edindi. Rahat, neşeli, özgür, maceracı ve gezgin bir ruha sahip bohem tarzı son 2 sezondur bizlerinde gözünden kaçmaz oldu. 70lere nazaran biraz daha modern ve sadece çizgilerle kendini gösteren bohem tarz, bol denim pantolonlar, bileklere kadar uzun etek ve dantelli elbiseler, dökümlü, desenli bluzlar, şifon gömlekler, çiçek desenleri, bol, salaş kazak ve 2 beden büyük hırkalar kısaca rahat, tasasız olan her şeyi içinde barındırıyor. Peki, Bohem tarzı modern ve rahat bir tarza nasıl getirebiliriz. Öncelikle zaten göz alıcı olan çiçek desenli bluz, etek, gömlek gibi parçaları yine cıvıl cıvıl başka parçalarla kullanmak yerine tona ton renklerle modern bir tarza dönüştürebiliriz. Bol denim pantolonların ya da bileklere kadar uzanan eteklerin üzerine şifon gömlek ve dökümlü bluzlar zaten çok şık olacaklardır. Dökümlü elbiselerde seçimi size bırakıyorum, ister şal desenli, ister çiçek desenli isterseniz de tek renk kullanın ama üzerinize 2 beden büyük hırkanızı geçirmeyi unutmayın. Görün bakın nasıl hem bohem hem de modern oluyorsunuz. Bileklere kadar uzun etekleri, kısa nubuk ceket ve şal ikilisiyle kombinleyip bir de püsküllü çanta eklediniz mi tam bir modern boho chick oldunuz. 

bohemian

bohemian
bohemian

bohemian

Bohem tarzda aksesuarlar

İşte bohemi diğer tarzlardan ayıran önemli bir özellik, aksesuarları. O kadar geniş bir yelpazeye sahip ki istediğiniz kadar aksesuara sahip olabilir, tarzınızı aksesuarlarınızla tamamlayabilir, sadece aksesuarlarla bile tarz olabilirsiniz. Tığ işi şallar, şapkalar, saç bandları, çiçekli taçlar, büyük taşlı- tüylü kolyeler, püsküllü bot ve çantalardan tutun bir çok seçeneğe sahip bir aksesuar dünyası var. Şapkalar ile başlayacak olursak; kovboy ve volanlı şapkaları dilediğiniz gibi istediğiniz renkte kullanabilirsiniz. Saç bantları, bunları da istediğiniz renk ve modelde kullanmak tamamen size kalmış, yalnız bandı taç takar gidi değil de alnı ortadan ikiye ayırır şekilde kullanmanız daha tarza uygun olacaktır. Taç demişken listeye bir kaç tane çiçekli taç ekleyin. Püskülü ve kovboy botlarını da unutmamak lazım, kısa şort, salaş bluzlarla kombinlendiğinde muhteşem bir tarz ortaya çıkıyor. Püsküllü çantalarınızı çıkartın dolaptan hemen hemen her kıyafete uyum sağlayan püsküllü çantalar şekli ve genişliğiyle kullanım kolaylığı da sağlıyor. Büyük taşlı ya da objeli, uzun zincirli tüylü kolyeler de tarzın vazgeçilmez aksesuarlı arasında. Dümdüz salaş bir elbise üzerine istediğiniz kadar aksesuar uygulayabilirsiniz hem tarz hem de modern bohem farkınızla sezonu kucaklayın.

bohemian
bohemian

bohemian

bohemianbohemian



23 Şubat 2016 Salı

Hangi tarza sahipsin

Yazımın devamında bir kaç başlığı daha birlikte inceleyeceğiz. Hangi stil sizi anlatıyorsa onun üzerinden kendi tarzınızı nasıl oluşturabileceğinize ya da özel günlerde başka tarzları nasıl kullanabileceğinize dair bir kaç küçük tüyo vereceğim.

Glamorous/Göz Alıcı Giyim Tarzı


Bu konuyu sizinle paylaşmak istememdeki en önemli sebep bu günlerde herkesin pırıltılı ve taşlı ürünlere olan yoğun ilgisi. Ayakkabılardan, bluz ve elbiselere kadar taşların pırıltılı dünyası herkesin gözlerini kamaştırıyor. Cep telefonu aksesuarları, anahtarlık ve çantalar da bir diğer kullanım alanları arasında. Simli, ışıltılı, pırıltılı, metalik, vücudu saran kıyafetler, derin yırtmaçlar, zarif işlemeler, ince detaylara sahip göz alıcı, dikkat çekici ve gösterişli bir tarz olan Glamorous hepimizin çoğu zaman kullandığı bir tarz aslında. Belki baştan aşağı pırıltılı veya taşlı parçalar kullanamasak bile herkes makyajında yanaklarında ya da gözlerinde hafif bir pırıltı kullanmaktan hoşlanır ya da ojelerimizdeki küçük pırıltılar kendimizi yaramaz ve eğlenceli hissettirir. Bu tarz hakkında tam bir fikre sahip olduğumuza göre yapmamız ve yapmamız gerekenlerden bahsedelim biraz. Öncelikle baştan aşağı elbise, ayakkabı, çanta, aksesuarlar, makyaj, oje ve hatta saçlarda tamamen taşlı ve pırıltılı şeyler kullanmaktan kaçınmamız gerekli, disko topuna dönmek istemiyoruz sonuçta. Eğer ayakkabı ve aksesuarlarda taşlar ve pırıltılardan hoşlanıyorsak odağımız bu noktalar olmalı ve bu odağı daha iyi göstermek için de diğer şeyleri biraz geride tutmalıyız. Mesela tek renk kıyafetler, hafif makyaj odağımızı hemen istediğimiz yöne çevirecektir. Yok siz de benim gibi payetli etek ve elbiselerden vazgeçemiyorsanız o zaman size önerim yine odağı tek noktada toplamak. Payetli etek ve elbiseleri opak çoraplar, yüksek pabuçlar ve deri ceketle giymek sizi hem rahat hem de farklı bir stile büründürecektir. Açık renk pırıltılı elbise ve etekleri kombinlerken koyu renklerden kaçının bu göze çok batacak ve görenlerin gözünü yoracaktır.  Bu tarz kıyafetleri çorapsız, hafif makyaj ve sımsıkı toplu saçlarla kullanmanızı beyaz, bej ve kemik rengi olanlarda ise kırmızı rujunuzu eksik etmemeniz öneririm. Ben her zaman göz alıcı olacağım diyorsunuz kızlar, gözleri gece elbise ve ayakkabılara, gündüzleri aksesuarlar çevirin ki gözden kaçmayın.  Rebecca Ferguson' un glitter and gold parçasını unutmayın "all that glitter and all that gold won't buy you happy" evet ama size kendinizi mutlu hissettirebilir :)

Glamorous _Glam
 Glamorous _Glam
Glamorous _Glam

Glamorous _Glam


22 Şubat 2016 Pazartesi

Hangi Tarza Sahipsin

Hepimizin beğendiği kendini yakın gördüğü ya da kendine yarattığı bir tarz vardır. Peki hangi tarz özünde neleri barındırır ve neler ile kullanarak onu farklılaştırabiliriz. Kendimizi tarzımıza neler katarak şımartabiliriz. Kadın giyim tarzlarının tamamını yazmak uzun bir çalışma olur o yüzden en çok tercih edilen bir kaç başlığı sizlerle paylaşacağım.

Klasik giyim tarzı

Hepimizin zaman zaman kullanmak bir tarzdır. İş kadınları çoğu zaman klasik giyinmek durumundadır. Şık, bakımlı ve özenli giyinen bu kadınların tarzlarını hareketlendirmek için aslında bir çok alternatifi var. Etek ve gömlekler bu tarzın olmazsa olmazları arasındadır. Kalem etek + boğazlı kazak veya kloş ya da kabarık eteklerle giyilen dar kesim gömlekler hoş bir tarz oluşturabilir. Klasik tarzın düzenini bozmadan kullanılan büyük kolyeler veya dar kesim elbiselerde kullanılan ince kemerler sadece tarzınıza hafif bir canlılık katmakla kalmayacak, sizi diğerlerinden farklı ve tarz sahibi yapacaktır. Vazgeçilmez takım elbiseler, ben takım elbiselerde bilekte biten cigarette pants de denilen dar paça pantolon ve bluz, ceket kombinlerine bayılıyorum ya da yüksek bel bol pantolonların üzerine giyilen kısa ceketler, hem farklı hem de tarz görünmenizi sağlıyor. İki türlü kullanımda da tercihim yüksek topuklardan yana olur hatta mümkünse parlak rugan pabuçları tercih ederim rock yıldızları gibi asi bir görünümleri var. Elbise seçimlerinde de dar kesim, diz boyu, vücudu saran tarzlar tercih edilir. Bu tarz elbiseleri farklılaştırmak için yaka detayına mümkünse önem veririm ya da kullanılan yine büyük, şık, sofistike bir kolye kombininizin herkesinkinden farklı olmasını sağlar. Büyük kolyeler klasik tarzın kurtarıcıları gibidir. Görüp beğendiğiniz bir kaç kolyeyi es geçmeyin derim.

                                           
Ralph LaurenRalph Lauren

Ralph Lauren

Ralph LaurenRalph Lauren

Maskülen Tarz

Daha önceki yazılarda da bahsettiğim gibi maskülen tarz hayatımıza bir girdi ve durmaksızın devam ediyor. Hiç bir tasarımcı bu tarzın bu kadar sevileceğini düşünmemiştir ama artık dönem değişti, kızlar sürekli alış veriş, çay partileri ya da dost gezmelerinde değiller. Artık şehirli ve tarz sahibi kızların öne çıkabilecekleri iş hayatları ve sosyal etkinlikleri var. Bu yorucu anları ince topuk ve dar elbiseler ya da jean beyaz tshirt ikilileri ile geçiremezler. Çalışan çoğu kadının tercihi  kendilerini çekici ve rahat hissettikleri maskülen tarzdan yana oluyor. 

ralphlaurenralphlauren

ralphlauren maskülen

Sofistike Giyim

Bu tarzı tamamen yansıtan bayanlara hayranım. Zaten sofistike giyim tarzını benimseyen bayanlar da kendilerini bize hayran bırakmak için bu kadar çabalıyor. Şık, seçkin, farklı ince bir zevkin ürünüdür sofistike giyim. Her şeyi üzerinize öylece geçiremezsiniz, ince ve detaylı düşünmeli her şeyden önemlisi bedeninize ve birbirine yakıştırmalısınız. Düğüne giden her kadın kendini sofistike sanır ama çok nadir karşılaşırım zarafeti, şıklığı ve asaleti bir arada bulunduran bayanlarla. 

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici


19 Şubat 2016 Cuma

Hafta sonu ne giymeli

Sizde benim gibi Çarşamba'dan hafta sonunu getirenlerden misimiz? O halde kulübe hoş geldiniz. 


Hafta sonu hepimizde bir özgürlük hissi uyandırır. İstediğimiz kadar tembellik yapma özgürlüğü, yataktan çıkmama özgürlüğü, spor yapma özgürlüğü, dostlarla uzun sohbet özgürlüğü, sabahlama özgürlüğü, sevgiliyle geçirilen sınırsız zaman özgürlüğü.. liste bu şekilde devam edip giderken buna bir de ne istersem onu giyerim özgürlüğünü ekleyebiliriz. İş hayatında şartlar bizi her zaman giyim konusunda özgür kılmaz, bir mutfak şefi ya da opera sanatçısı olabilirsiniz, rahat bir ofiste ya da yine kendimden örnek vereceğim bazı zamanlarda şantiye de çalışabilirsiniz, bu da bizi kısıtlayan durumlardan bir kaçıdır. Durum netlik kazandığına göre o çok sevilen hafta sonunu nasıl şık, rahat ve kendine özgün geçirebileceğimize dair bir kaç fikri sizlerle paylaşayım.

Dilediğin kadar spor

Tüm bir haftayı klasikler ya da topuklular üzerinde geçirdiniz, şöyle bir silkelenip kendiniz veya sevdiklerinizle geçireceğiniz bir hafta sonu hayali içindesiniz. Böyle bir hafta sonu planında aklıma ilk sneakerlar geliyor. Ben tona ton kavramını çok seviyorum özellikle çorap-topuklu, tayt-pabuç kombinlerimde sıklıkla kullandığım ve çok nadir değiştirdiğim bir durumdur. Hem bacak boyumu daha uzun göstermek hem de kavramsal bir karmaşa yaratmamak için gündüz zamanlarında bu tarzı tercih ediyorum. Spor kombinlerde de size tavsiyem tona ton kodlarını kullanmanız. Tayt ve yelekler ile şıklığınıza şıklık katabilir, 80'lerdeki gibi parlak ve floresan renklerle etrafa ışık saçabilirsiniz. Sportif bir şıklık için kaliteli ve rengarenk aksesuarlar kullanarak şıklığınızı tamamlayın.

Goal -Tiffany & Co
Goal -Tiffany & Co

spor, life style

Şehirli kadın elegan tavrından ödün vermez

Cool ve şehirli, elegan kadının kodu olmuştur daima. O her zaman her yerde farklı tarzı, gösterişli duruşu ve çekiciliği ile iddialı olmuştur. İyice aydınlatılmış hafif bir makyaja, ince bir altın dokunuş ile dağınık taranmış doğal saçlarıyla bu kadın, tasarımcılara çoğu zaman ilham kaynağı olmuştur. Skinny pantolon ve topuklular ya da bir kaç sezondur zirvede yerini sağlamlaştıran İspanyol paça denim pantolonları natürel renklerle kombinleyebilir, nubuk ceket ve üzerine aynı renk şal, trençkot ya da kısa ceketlerle tamamlayabilirsiniz. Yükselen yıldız tulumlara da fırsat vermeyi unutmayın. Aksesuarlarda da abartıdan uzaklaşmak, topuk boylarını çok kısa tutmak sizi elegan tarzın öncülerinden biri  yapacaktır.

Cool ve şehirli, elegan kadın

Özel birisi ile özel bir hafta sonu

Herkes birlikte olduğu insanla geçirdiği zamanlara daha bir özenir. Saçından makyajına, kıyafetine aksesuarlarına kadar ince bir çalışma içine girer. İster alış verişe çıksın, ister arkadaş toplantılarına katılsın, isterse de baş başa geçirilecek özel zamanlar olsun. Özel kızlar her  anı birlikte olduğu insanla özel geçirir. Eğer birlikte olduğunuz insan ile alışverişe çıkıyor, yeni bir yerleri keşfetmek için yolculuğa çıkıyor ya da şehirde keyifli bir aktivite düşünüyorsanız, skinny jean ve deri pantolonlar imdadınıza yetişmekle kalmıyor, herkesin başını döndürmenizi sağlıyor. Hem cool hem de rahat bir şıklık içine girmek elde değil. Uygun bir bluz, truvakar kol ceket, bot ya da stiletto tarzı ayakkabılar ile kombinlediğiniz tarzınıza, şık büyük kolye ve bilekliklerle ince bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Bu tarz kıyafetlere omuz çantaları ve güneş gözlüğü ya da şapkaları çok yakıştırıyorum. Hafta sonu ve yanınızda dünyanın en mükemmel, en yakışıklı eşi var, ona kendini ayrıcalıklı hissettirmek sizin elinizde. Peki özel ve baş başa geçirilecek romantik anlar için neler yapabiliriz. Öncelikle hafta sonu olduğunu unutmayalım, payetli elbise ve eteklerimiz ile ağır makyajımızı şimdilik partilere ya da yakın dostların, akrabaların özel günlerine saklayalım. Kurtarıcımız elbiseleri yerinden çıkartın bakalım elimizde neler var. Elbise seçimi konusunda sizleri serbest bırakıyorum, sonuçta her bedenin kendine özgü özellikleri var. Benim tercihim, kabarık etekli, bisiklet yaka elbiselerden yana olur kesin, bu tarzı çok seviyorum. Hem flörtöz bir hava katıyor hem de sevimli, masum bir havası var. Eminim birlikte olduğunuz insan da benimle aynı şeyi düşünüyordur; sevimli ve seksi kızı ben kaptım. Bu tarz elbiselerin yumuşak desenli ama renkli olanları bana hep şık ve asil gelmiştir. Kısa topuklular ve derli toplu saçlar, hafif makyaj ile güzelliğinize güzellik katın ve beyleri haksız çıkartmayın. Unutmayın yanınızda dünyanın en mükemmel, en yakışıklı ve en şanlı erkeği var.

bebe hafta sonu şıklığı

bebe elbise hafta sonu şıklığı