23 Temmuz 2015 Perşembe

Trend: Açık düğmeler


2015 yılının en çekici trendlerinden biri ile karşınızdayım! Malumunuz, son bir kaç sezondur gömlekleri boğazımıza kadar ilikledik. Şimdi ise tam tersi bir eğilim söz konusu... 1970'li yıllardan ilham alan moda dünyası, gömleklerin düğmelerini ilikleme taraftarı değil. En az 2-3 düğmenin iliklenmeyeceğinin garantisini verebilirim. İlk olarak podyumlarda göze çarpan bu eğilimin kısa zamanda sokak modasına sirayet ettiğini ve ardından stil bloggerları tarafından da sahiplenildiğini belirteyim.


Gömlek gibi maskulen bir parçanın son derece dişi bir yorumla giyilmesi kadınların çekiciliğine çekicilik katacak. Pek tabii, bu trendin küçük göğüslü ve zayıf hanımlar tarafından tercih edilmesi daha doğru olur. Gece çıkarken, hafta sonları ya da işten çıkışta bir kaç düğmeyi açıkta bırakarak Fransız kadınlarına selam çakabilir ve 70'lerin o rahat havasını stilimize taşıyabiliriz. Boynumuza takacağımız uzun zarif bir kolye ile bu seksi duruşu taçlandırabiliriz. Yüksek bel pantolonlar, kalem etekler, kısa şortlar ve Jean pantolonlar düğmeleri açık kullanılan gömleklerle çok yakışacaktır.









22 Temmuz 2015 Çarşamba

2015 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri


Önümüzdeki sezonun moda trendlerini gözden geçirirken, tabii ki en önemli aksesuarımız olan çantaların yeni sezonda ne gibi modellerde karşımıza çıkacağını bilmemek olmaz! Eşyaları taşıyıp aynı zamanda kıyafeti tamamlayan ve sahibi hakkında ince detaylar veren bu güzide aksesuarın 2015 ilkbahar/yaz sezonunda şekilden şekile girip karşımıza çıkacağını söylemek gerekiyor. Bu sezon büyük Tote çantalar geri dönerken, geometrik şekillere bürünen çantaların istilasına tanık olacağız. İşte 2015 ilkbahar/yaz sezonunun en önemli çanta trendleri...

Circle Shaped Bags ile ilgili görsel sonucu

Daire şeklinde çantalar/ Circle Shaped Bags 

Sezonun en neşeli modellerinden biri bu daire şeklindeki çantalar olsa gerek... Büyüğünden küçüğüne bir çok boyda kullanılan daire çantalar genellikle gözalıcı parlak renklerde kullanılıyor.

Büyük Tote Çantalar/ Big Tote Bags 

Elimize ne geçerse içine atıp, sakatlanmalara sebebiyet verdiğimiz bavuldan hallice Tote çantalar da 2015 ilkbahar/yaz sezonunun en gözde modellerinden olacağa benzer... Tote çantalarda hem parlak hem de pastel tonlar revaçta.


Bucket Bags / Torba / Kepçe Çanta 

Kullanım rahatlıkları ve bohem havalarıyla bir kaç sezondur gözde olan torba çantalar afili modelleri ile 2015 yazında da bol bol kullanılacaklar.


Floral Print / Çiçek Desenli Çantalar 

Bahar ve yaz sezonunun çiçek desensiz geçtiği görülmemiştir lakin bu sezon çantalarda Avangard çiçek desenlerinin yer aldığını söylemek gerek... Ekoseyle ya da farklı desenlerle birlikte kullanılan çiçek desenleri sezona ayrı bir hava katıyor.


El Çantaları / Clutches 

Clutch modası hız kesmeden zirveye tırmanmaya devam ediyor. 2015 ilkbahar/yaz sezonunda son derece mühim bir yeri olan bu çantalar, taşıma sapları ile öne çıkıyor.


Mini Çapraz Çantalar / Mini Crossbody Bags 

Uzun askıları ile çapraz kullanılan çantalar da sezonun favorilerinden... Çapraz çantaların mini boyları ise podyumları adeta istila etti.


Dikdörtgen Çantalar / Rectangle Shaped Bags

Daire şeklindeki çantaların yanı sıra uzun dikdörtgen şeklindeki çantalar da bol bol kullanılacak. Çapraz askılı olanlar kadar Clutch şeklinde olanları da popüler...


Hayvan Desenler / Animal Prints 

2015 yaz sezonunda yine yılan desenin çantalarda bol bol kullanıldığını görüyoruz. Yılan desenini ise krokodil desen izlemekte...


Püsküllü Çantalar / Fringed Bags 

Püskülün her yeri istila ettiği yeni sezonda çantaları es geçeceğini düşünmek büyük hata olurdu. Uzunlu kısalı püsküller, 2015 yazında çantaları süsleyen en önemli detaylardan olacak.


21 Temmuz 2015 Salı

2015 İlkbahar/Yaz Takı Trendleri


Kıyafetlerimize son dokunuşu katan takı ve aksesuarlar da yeni sezonun trendlerine göre değişmeye devam ediyor. Peki takı trendlerindeki bu yenilikler neler, hızlıca göz atalım... 2015 ilkbahar/yaz modasında takılar son derece gösterişli ve büyük boyutlarda kullanılacak. Choker, nam-ı diğer tasma kolyeler yeniden yükselişe geçecek. Tıpkı tasma kolyeler de olduğu gibi kalın Cuff bileziklerin de yeniden gözde olduğunu göreceğiz. Yeni sezon da incilerin hakimiyeti de devam edecek ancak modernize edilmiş ve büyük boyutlarda kullanılacak. Takı ve aksesuarlarda tüy ve püsküllerin önemli bir yeri olacak; etnik ve otantik takıların bol bol kullanılacağı bir sezon yaşayacağız. Piercing ise bir takı trendi olarak yeniden geri dönecek ancak bu sefer daha modern yorumlarıyla ve "sahte" olanlarıyla karşılaşacağız. İşte 2015 ilkbahar/yaz defilelerinden derlediğim görsellerle yeni sezonun takı trendleri!

Choker / Tasma Kolyeler ile ilgili görsel sonucu

Choker / Tasma Kolyeler
Etnik/Otantik Takılar ile ilgili görsel sonucu
Etnik/Otantik Takılar
Pendants / Madalyonlar ile ilgili görsel sonucu
Pendants / Madalyonlar

cuff bracelets ile ilgili görsel sonucu

trendy crystal necklace ile ilgili görsel sonucu

trendy crystal necklace ile ilgili görsel sonucu
Renkli Taşlar/Kristaller

Asimetrik earring ile ilgili görsel sonucu

Asimetrik/Birbirinden farklı küpeler

feather fringe accessories ile ilgili görsel sonucu
Püskül ve tüyler


20 Temmuz 2015 Pazartesi

Trend: Pudra Pembe

pudra pembesi ile ilgili görsel sonucu


Bir kaç sezondur "Nude" yani ten rengi tonlarının yükselişe geçişini ve pastel tonların popülerliğini konuşup duruyoruz. Bu soft ve pastel tonlar furyasının belki de en naif, en feminen ve en masum üyesi pudra pembesi desek yeri... Zarif duruşuyla pudra pembesinde hemen her giyim parçası ayrı bir güzelliğe bürünüyor sanki... Uçuk kaçık pembelerin çantadan ayakkabıya, kabanlardan şallara kadar her parçada kullanılması onun daha uzun bir müddet daha moda gündeminde kalacağının alameti...

pudra pembesi ile ilgili görsel sonucu


Pudra pembenin hakimiyeti 2015-2016 kış sezonlarında da devam edecek. Bu güzide rengi ekru, beyaz ve grinin bilumum tonları ile kombinleyebilirsiniz. Sezonun diğer favorisi olan gümüş metalik renkler de bu tarz pembelerle çok yakışıyor. Benim en sevdiğim tarz, klasik Jean mavisi ile pudra pembelerin birlikte kullanılması... Bir diğer alternatif, pembenin farklı ve canlı tonlarını pudra pembelerle birlikte giymek. Sezonun en favori renklerinden olan pudra pembelere yatırım yapmanızın tam zamanı diyebilirim ;)

pudra pembesi ile ilgili görsel sonucu



pudra pembesi ile ilgili görsel sonucu


17 Temmuz 2015 Cuma

Trend: Adidas Gazelle


Spor ayakkabılar artık günlük giyimin vazgeçilmez parçalarından. Üstelik değişen spor giyim trendleri ve son bir kaç sezondur popülerliğine devam eden 'spor şık' akımı, spor ayakkabıların akla gelmeyecek bir çok kombinde yer bulabileceğini bizlere gösterdi. Her gardıroba lazım olan spor ayakkabı, değişen moda trendleriyle farklı modelleri ve markalarıyla öne çıkıyor. Bu markalardan en mühimi hiç şüphe yok ki; Adidas... Adidas'ın sokak modasında parlayan modeli ise 'Gazelle'...


1968 yılında üretilen Gazelle, Adidas'ın kültleşmiş ayakkabı modellerinden biri... Adidas'ın en sade ve en klasik modelleri arasında yer alan Gazelle'nin, 2001 yılında pek satılmadığı gerekçesiyle üretimi durmuştu. Sonrasında istek üzerine 2006 yılında yeniden üretilen Gazelle'ler yeni tasarımları ile yeniden modaseverlere sunuldu. Gazelle'ler, yeni versiyonlarında daha kalın tabanlarıyla öne çıkıyor. 2015 sokak modasında ise siyah-beyaz Gazelle'ler popüler olmuş durumda... Siyah üzerine beyaz çizgili bu şık ayakkabılar genellikle Oversized mantolar, Skinny Jean'ler ve kumaş pantolonlarla kullanılıyor.








16 Temmuz 2015 Perşembe

Trend: Takım kıyafetler


Duyduk duymadık demeyin! 1970'li yılların istilası, dozajı artırarak devam edecek. Bunun yansımalarını buraya taşıdığım trendlerle mercek altına almaya devam edeceğiz lakin şimdi sizlere 70'li yılların en mühim trendlerinden biri hakkında dem vurmak istiyorum: Takım kıyafetler! Üstü aynı, altı aynı... Üstü desenliyse altı da aynı desenden oluşmuş takım kıyafetler... 70'li yıllarda çok fazla tercih edilen bu eğilim 2015 bahar/yaz modasına damgasını vurmaya hazırlanıyor.


Esasında geçtiğimiz ilkbahardan beri büyük bir trend olacağının sinyallerini vermişti. Moda lûgatında "Matching Set" olarak adlandırılan takım kıyafetler, geçen sezonlarda Crop top ve etek şeklinde karşımıza çıkmıştı. Crop üstler ve etekler yine takım halinde giyilmeye devam edecek ancak bu yaz dozun bir tık daha artacağını ve aklınıza gelebilecek bütün kıyafetlerde bir eşleşme söz konusu olacağını vurgulamak isterim. Özel baskılar, çiçek desenleri ve geometrik şekillerin yanı sıra, düz renk ancak aynı kumaştan parçaların birlikte giyileceği bir sezon bizleri bekliyor.