17 Şubat 2016 Çarşamba

ilkbahar Ofis Şıklıgı

Ofis Şıklıgı

Bugün ne giyeceğim? 

Artık bu soru hepimizin ortak özelliği halini aldı. Sadece biz bayanlar değil beyler de bizimle aynı durumda. Okulu giderken hayatın çok daha kolay olduğunu defalarca söyledim. Aynı kıyafeti biraz farklı bir çorap ya da hırka belki de ceketimize taktığımız bir aksesuarla tarz haline getirebilirdik. Oysa şimdi atomu hem parçalamak hem de uygun nötron ve protonlarla bir araya getirmek zorundayız. Neyse şimdilik okul yok artık iş hayatı, öğlen yemekleri, arkadaşlarla iş çıkışı yapılan aktiviteler, içilen hoş sohbetli kahveler var. Haydi herkes gardırobunun başına, neyi neyle nasıl tarz haline getireceğimize dair birkaç tüyoya bir göz atalım.

Vücudumuzun tüm yükü ayaklarımızda

O halde önceliği onlara verelim. Ofis şıklığı dedim ama hepimiz ofislerde çalışmıyoruz. Peki yüksek topuklulardan nasıl vazgeçeceğiz. Cevabı basit tabii ki Hayır. Moda aşkına rahat ama uygun bir şıklık yakalamamız gerekli. Bu sebeple topuk boyumuzu çalışma alanımıza göre ayarlayacağız. 16 cm topuklularla ben de cadde cadde dolaşmayı çok isterim ama şimdilik o kadar zorlamaya gerek yok. Mevsim ilkbahar, ayakkabılarda tüm sınırlar kalkmış durumda; ister stiletto, ister booty (ki ben hala vazgeçemedim), isterseniz babet ya da uzun zamandır trend olan mokasenleri giyebilirsiniz. Ofiste çalışan kızlar bu konuda biraz daha geniş bir yelpazeye sahip. 16 cm topuklulardan tutun, kısa topuklu ya da düz pabuçları tercih edebilir. Benim gibi hem ofis hem de şantiye kızıysanız ofis dolabınızda hem topuklu hem de dış ortamlara uygun ayakkabılar bulundurabilirsiniz. Ofis dışında ve ayakta çalışan kızlar için ise tek çözüm yanınızda düz bir pabuç taşımak. Biz İstanbul'da yaşıyoruz trafiği hepimizin bildiği gibi sürekli bir koşuşturma haline. Her zaman her yere kendi aracımızla gitmiyoruz  o vazgeçilmez kocaman çantaların içine en rahat ve en az yer işgal eden pabuçlarınıza da yer açın. Bana sonra uzaktan teşekkür etseniz de olur.

ofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç



Klasikle sporu, spor ile klasiği bir birine karıştırın gitsin

O nasıl olacak komik duruma düşmeyelim dediğinizi duyar gibiyim ama o kadar da zor değil. Alsın da pek de keyifli. Ceket içine t-shirt giymeye bayılanlardan mısınız ya da şık bir bluz, tek renk penye, o zaman aynı penceredeyiz. Şık seçimler ince detaylar, zerafetinizi en iyi yansıtma şeklinizdir. Jean altına topuklu pabuç, ve üzerine ceket, içinde bluz, t-shirt, penye artık o an neye ihtiyacınız varsa, kombinlediğiniz hem sokak modasına uygun hem de gayet rahat ve şık olabilirsiniz. Deri, deri, deri en sevdiğim malzemelerden birisi olmuştur hep. Asi, kendinden emin, tarz dahibi insanların özgüven duvarı gibidir. Şansımıza bu sezon deri her türlü parçada kullanıldı, pantolon, etek, tayt, püsküllü kemer, yelek, ceket ne isterseniz. O zaman sevdiğiniz bir kaç parçayı gardırobunuzdan ve ofis kombinlerinizden eksik etmeyin. Taytlarla kullanacağınız makason veya topuklular, üzerinde ince penye ve over-size hırka ya da blazer ceketlerle nefis duracaktır. Deri etekleri dantelle kombinlemeye bayılıyorum, özellikle diz de ya da diz altı kalem etek formunda olanları tamamen dantel bluzlarla giymek vazgeçilmezim. Yüksel bel çizgili kumaş pantolonlar da sezonda sıkça görmeye başladığımız parçalardan ben üzerine yüksek yakalı bir bluz ile ya da yakası tamamen kapalı gömlekle kombinlemeyi seviyorum hafif dağınık toplu saç, ten rengi makyaja kırmızı, mürdüm ya da vişne rengi ruj ve tabii ki spor ayakkabılar. Bazılarınızın takım elbiseden başka seçeneğim yok diye düşünebilir ama kızlar kimse size ceketinizin içine ne giyeceğinizi söylemiyor, çıkartın şu gömlekleri ceketlerin içinden bluzlara, büyük kolyelere V yaka t-shirt ya da V yakalı anvelop bluzlara fırsat verin, ince çorap yerine ince sık dokumalı file çorapları tercih edin. Zarif, tarz ve şık ve farklı olmak sizin elinizde. Bırakın güneş içinizi ısıtsın, siz en güzel makyajınız olan kocaman gülümseme ve neşenizle etrafa ışık saçmaya devam edin. 

ofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç, deri etek, kombinofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç, deri etek, kombin

ofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç, deri etek, kombin

ofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç, deri etek, kombin
ofis şıklığı, ayakkabı, topuklu, pabuç, deri etek, kombin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder