18 Şubat 2016 Perşembe

ilkbahar Makyajı

Moda haftaları ard arda devam ediyor. New York Moda haftasından sonra şimdi sırada Londra Moda haftası var. Makyaj trendlerini moda haftalarında göze çarpanlar doğrultusunda paylaşacağım. 

ilkbahar, yaz, sonbahar, kış, mevsimler ne kadar değişse de makyajın püf noktaları hep aynı kalıyor. 

Öncelikle en önemli giysimiz olan cildimize iyi bakmamız gerekiyor. Suyun hayat iksiri olduğu konusunda artık hepimiz hem fikiriz. Güne 1 bardak su ile başlamak cildimiz için atacağımız en önemli adım. Parlak ve temiz bir cilt tüm makyaj malzemelerinin yerini doldurur. Cilt kusurlarınız olabilir ya da benim gibi leke sorunu yaşıyorsunuzdur bu da ona daha çok önem vermemiz gerektiğini gösterir. Her gün cildinizi temizleyip, nemini eksik etmeden şımartmayı ihmal etmeyin.

sade ve doğal güzellik, temiz ve parlak bir cilt



Bu sezon kadının doğallığı ve  sadeliği ön planda.

Makyajda sadelikten yanayım, beni çoğu zaman aynı makyajla görmeniz mümkün. Peki, siz de benim gibi koyu renk mat ruj veya parlatıcılardan vazgeçemeyenlerden misini? O halde bu sezon bunları da nasıl kullanacağımıza bir göz atalım. Çünkü tüm podyumlarda neredeyse aynı makyajı izledik. Gelin bir de birlikte göz gezdirelim. 

Blake Lively New York Fashion Week' de bizi kendine hayran bıraktı. Pastel renklerde kıyafeti ve parlak cildi üzerine yaptığı bol rimelli, sade makyajı, her zamanki gibi muhteşem dağınık toplu saçları ile yine kalıpların dışındaydı. Aynı hafta Michael Kors' un defilesinde boy gösteren Kendell Jenner' ın defile makyajı da doğal, sade ve bir o kadar da çekiciydi.

Christian Louboutin, sonbaharda, Kraliçe Nefertiti' den ilham alarak oluşturduğu Rouge Louboutin koleksiyonuyla kadınsılığımıza dokunmuştu fakat bu sezon biraz tonlarda değişim geçirerek kiraz çiçeği renklerinde rujları beğenimize sundu. #AlohaLouboutin 
Prada' nın katalog çekimlerine de bir göz atacak olursak o da bu sezon sade ve doğal güzellik temasını sürdürenlerden. Hafif dağınık, düz saçlar, doğal ve sade makyaj.

sade ve doğal güzellik 2

sade ve doğal güzellik
sade ve doğal güzellik, ilkbahar makyajı

sade ve doğal güzellik, ilkbahar makyajı

Parlak bir cilt, altın tonlarında ışıltılar

Aydınlatıcısız bir gün düşünemez olduk. Güzellik sembolü Marilyn Monroe' nun makyajı hepimizin içini ısıtır. Marilyn' ın makyaj hileleri hepimizin merakını uyandırmıştır, kaş altı ve elmacık kemiklerine vazelin ve hindistan cevizi yağını karıştırıp sürdüğünü söylersem eminin hepiniz çok şaşırırsınız. Sadece bununla da kalmıyor Marilyn vazelini makyaj bazı ve aydınlatıcı olarak kullanırde ve nu konuda da yalnız olduğu söylenemez. Oyuncuların çoğu o dönemde tv ve sinemada, spot ışıkların altında daha taze ve parlak görünmek için bu küçük hileye başvurmuştu. Givenchy' nin Teint Couture 2in1 Contourin Concealer' ını yanınızdan ayırmamanızı öneririm. Bej kısmı göz çevresinde ideal kapatıcılık sağlarken ağırlık hissi uyandırmıyor ve inci tanecikli pembe kısmı kaş altı ve elmacık kemiklerinizde mükemmel bir aydınlık veriyor. Belki artık baz ve aydınlatıcı konusunda daha geniş bir palete sahip olabiliriz ama güzellik kraliçesinin küçük tüyolarına ve doğadan gelene de bir şans vermek lazım. 

Marilyn MonroeMarilyn Monroe

Kırmızı dudaklar

Sade ve doğal güzellik dedik ama abartılı dudak makyajından henüz hiç birimizin vazgeçmek gibi bir düşüncesi yok. Odağın dudak olması her zaman sevdiğim makyaj seçeneklerinden biridir. Mat ve koyu renk rujları çoğu zaman renk geçişleri ile kullanmayı seviyorum. Mürdüm, mat kırmızı ve vişne çürüğü vazgeçemediğim renkler arasında. Siz de benim gibi canlı renklerdeki rujunuzu sade ve doğal makyajınız üstünde kullanarak farklı olabilirsiniz. Zara Larsson' ın geçtiğimiz günlerde Lush Life müzik videosu çekimlerinde kullandığı eyeliner ve kırmızı ruj size ilham verebilir.

Zara Larsson, Lush Life, Video sade ve doğal güzellik, ilkbahar makyajı
sade ve doğal güzellik, ilkbahar makyajı
Aloha Louboutin

ruj


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder