22 Şubat 2016 Pazartesi

Hangi Tarza Sahipsin

Hepimizin beğendiği kendini yakın gördüğü ya da kendine yarattığı bir tarz vardır. Peki hangi tarz özünde neleri barındırır ve neler ile kullanarak onu farklılaştırabiliriz. Kendimizi tarzımıza neler katarak şımartabiliriz. Kadın giyim tarzlarının tamamını yazmak uzun bir çalışma olur o yüzden en çok tercih edilen bir kaç başlığı sizlerle paylaşacağım.

Klasik giyim tarzı

Hepimizin zaman zaman kullanmak bir tarzdır. İş kadınları çoğu zaman klasik giyinmek durumundadır. Şık, bakımlı ve özenli giyinen bu kadınların tarzlarını hareketlendirmek için aslında bir çok alternatifi var. Etek ve gömlekler bu tarzın olmazsa olmazları arasındadır. Kalem etek + boğazlı kazak veya kloş ya da kabarık eteklerle giyilen dar kesim gömlekler hoş bir tarz oluşturabilir. Klasik tarzın düzenini bozmadan kullanılan büyük kolyeler veya dar kesim elbiselerde kullanılan ince kemerler sadece tarzınıza hafif bir canlılık katmakla kalmayacak, sizi diğerlerinden farklı ve tarz sahibi yapacaktır. Vazgeçilmez takım elbiseler, ben takım elbiselerde bilekte biten cigarette pants de denilen dar paça pantolon ve bluz, ceket kombinlerine bayılıyorum ya da yüksek bel bol pantolonların üzerine giyilen kısa ceketler, hem farklı hem de tarz görünmenizi sağlıyor. İki türlü kullanımda da tercihim yüksek topuklardan yana olur hatta mümkünse parlak rugan pabuçları tercih ederim rock yıldızları gibi asi bir görünümleri var. Elbise seçimlerinde de dar kesim, diz boyu, vücudu saran tarzlar tercih edilir. Bu tarz elbiseleri farklılaştırmak için yaka detayına mümkünse önem veririm ya da kullanılan yine büyük, şık, sofistike bir kolye kombininizin herkesinkinden farklı olmasını sağlar. Büyük kolyeler klasik tarzın kurtarıcıları gibidir. Görüp beğendiğiniz bir kaç kolyeyi es geçmeyin derim.

                                           
Ralph LaurenRalph Lauren

Ralph Lauren

Ralph LaurenRalph Lauren

Maskülen Tarz

Daha önceki yazılarda da bahsettiğim gibi maskülen tarz hayatımıza bir girdi ve durmaksızın devam ediyor. Hiç bir tasarımcı bu tarzın bu kadar sevileceğini düşünmemiştir ama artık dönem değişti, kızlar sürekli alış veriş, çay partileri ya da dost gezmelerinde değiller. Artık şehirli ve tarz sahibi kızların öne çıkabilecekleri iş hayatları ve sosyal etkinlikleri var. Bu yorucu anları ince topuk ve dar elbiseler ya da jean beyaz tshirt ikilileri ile geçiremezler. Çalışan çoğu kadının tercihi  kendilerini çekici ve rahat hissettikleri maskülen tarzdan yana oluyor. 

ralphlaurenralphlauren

ralphlauren maskülen

Sofistike Giyim

Bu tarzı tamamen yansıtan bayanlara hayranım. Zaten sofistike giyim tarzını benimseyen bayanlar da kendilerini bize hayran bırakmak için bu kadar çabalıyor. Şık, seçkin, farklı ince bir zevkin ürünüdür sofistike giyim. Her şeyi üzerinize öylece geçiremezsiniz, ince ve detaylı düşünmeli her şeyden önemlisi bedeninize ve birbirine yakıştırmalısınız. Düğüne giden her kadın kendini sofistike sanır ama çok nadir karşılaşırım zarafeti, şıklığı ve asaleti bir arada bulunduran bayanlarla. 

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici

eliesaab, sofistike, şık, zarif, asil, çekici


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder